Termeni si conditii de utilizare

Definiţii şi Termeni

   Velta.ro - este brandul sub care funcţionează S.C. VELTA INT S.R.L., entitate cu personalitate juridică de naţionalitate romana, având sediul social în Judeţul Iaşi, Tomeşti, Str. Stupinelor Clădirea C1, Încăperea nr.5 având număr de ordine în Registrul Comerţului, cod unic de înregistrare fiscală RO37278350.

   Vânzător – S.C. VELTA INT S.R.L., persoana juridică de naţionalitate romana, având sediul social în Tomeşti, Str. Stupinelor Clădirea C1, Încăperea nr.5 având număr de ordine în Registrul Comerţului J22/710/2017, cod unic de înregistrare fiscală RO37278350.

   Cumpărător – poate fi orice persoană fizică sau juridica ce şi îşi face un Cont pe Site şi efectuează o Comandă.

   Client – poate fi orice persoană fizică sau juridica care obţine acces la CONŢINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziţie de către S.C. VELTA INT S.R.L. (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între S.C. VELTA INT S.R.L. şi acesta şi care necesită crearea şi utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoană fizică sau juridica înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, şi-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secţiunea.

1.Termeni şi Condiţii Generale

1.1 Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adăuga Conţinut pe Site. Nickname-ul este asociat informaţiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

1.2 Cont – secţiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail şi o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii şi care conţine informaţii despre Client/Cumpărător şi istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanţii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil şi se va asigura că toate informaţiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete şi actualizate

1.3 Favorite sau Lista de dorinţe – secţiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să îşi creeze Liste. cu Bunuri pe care doreşte să le urmărească în vederea unei eventuale achiziţii folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor şi Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

1.4 Site – magazinul online găzduit la adresa web velta.ro şi subdomeniile acestuia.

1.5 Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător şi Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenţia sa de a achiziţiona Bunuri şi Servicii de pe Site.
Bunuri şi Servicii – orice produs său serviciu, listat pe site, inclusiv Bunurile menţionate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

1.6 Campanie – acţiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri şi/sau Servicii având un stoc limitat şi predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.

1.7 Contract – reprezintă contractul la distanţă încheiat între Vânzător şi Cumpărător, fără prezenţa fizică simultană a Vânzătorului şi a Cumpărătorului.


1.8 Conţinut

•  toate informaţiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
•  conţinutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice şi/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•  orice informaţie comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informaţiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
•  informaţii legate de Bunurile şi/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
•  informaţii legate de Bunurile şi/sau Serviciile şi/sau tarifele practicate de către un terţ cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
•  date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

1.9 Coşul meu – secţiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care doreşte să le achiziţioneze momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziţionate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor şi Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia. Document – prezentele Termene şi Condiţii.

1.10 Comunicări Comerciale – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conţinând informaţii generale şi tematice, informaţii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-aţi achiziţionat, informaţii cu privire la oferte sau promoţii, informaţii referitoare la Bunuri şi Servicii adăugate în secţiunea “Cont/Coşul meu” sau secţiunea “Cont/Favorite” precum şi alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piaţă şi sondaje de opinie.

1.11 Tranzacţie – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun şi/său Serviciu de către VELTA.RO, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

1.12 Taxa de timbru verde – valoarea exprimată în lei, plătită de către Vânzător către societatea autorizată cu preluarea operaţiunilor de colectare, transport şi valorificare/reciclare a deşeurilor echipamentelor electrice şi electronice, astfel cum este prevăzut de legislaţia în vigoare.


1.13 Specificaţii – toate specificaţiile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor aşa cum sunt precizate în descrierea acestora, informaţii preluate de la furnizori.

1.14 Plată utilizant PlatiOnline – serviciul de plată prestat de către procesatorul de plăţi integrat în Site, pus la dispoziţia Clienţilor, Utilizatorilor şi/sau Cumpărătorilor prin intermediul Site-ului în vederea efectuării unei plăti cu cardul on-line.

1.14.1 Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.

14.1.2 Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

14.1.3 Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele VELTA INT

1.15 Token – număr criptat unic asociat cardului de plată al Cumpărătorului după efectuarea unei plăţi on-line, după activarea serviciului PaybyClick şi care va putea fi utilizat de către Cumpărător pentru autorizarea Tranzacţiilor prin serviciul PaybyClick.

 

2. Documente contractuale

 

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu formă de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul îşi derulează operaţiunile comerciale.
2.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare şi nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul îşi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor şi/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifica cantitatea de Bunuri şi/sau Servicii din Comandă va anunţa Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziţia Vânzătorului la efectuarea Comenzii şi va returna suma achitată.
2.4. Contractul se consideră încheiat între Vânzător şi Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul postei electronice şi/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.
2.5. Pentru Comenzile ce urmează a fi livrate la showroomurile şi punctele de livrare VELTA.RO preţurile şi rezervările Bunurilor şi/sau Serviciilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la înregistrarea Comenzii de către Cumpărător.
2.6. Documentul şi informaţiile puse la dispoziţie de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanţie emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziţionate.

 

3.Politica de vânzare Online

 

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Client/Cumpărător.
Pentru motive justificate S.C. VELTA INT S.R.L. îşi rezerva dreptul de a restricţiona accesul Clientului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi şi/sau la unele din modalităţile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activităţii Clientului/Cumpărătorului pe Site, acţiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel S.C. VELTA INT S.R.L.. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relaţii cu Clienţii al VELTA.RO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmenţionate.
3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacţiunea directă cu acesta sau prin adresele menţionate la secţiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informaţiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.
3.3 În cazul unui volum de trafic neobişnuit de mare provenit din partea unei reţele de internet, S.C. VELTA INT S.R.L. îşi rezerva dreptul de a cere Clienţilor/Cumpărătorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vedere protejării informaţiei din cadrul Site-ului.
3.4. S.C. VELTA INT S.R.L. poate publică pe Site informaţii despre Bunuri şi/sau promoţii practicate de către acesta sau de către oricare alt terţ cu care S.C. VELTA INT S.R.L. are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp şi în limita stocului disponibil.
3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor şi/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) cu TVA , societatea VELTA INT SRL fiind platitoare de TVA

3.6. În condiţiile prevăzute de lege, preţul Bunurilor electronice afişat pe Site, include Taxa de timbru verde. În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita detalii cu privire la suma exactă adăugată la preţul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relaţii cu ClientiiVELTA.RO.
3.7. În cazul plăţilor online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acţiune o poartă numai Cumpărătorul.
3.8 Toate informaţiile folosite pentru descrierea Bunurilor şi/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia/etc.) nu reprezintă o obligaţie contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.9. După 14 (paisprezece) zile de la achiziţionarea unui Bun său Serviciu, după caz Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul său Serviciul achiziţionat. Solicitarea va fi transmisă către adresa de email înscrisă de Cumpărător în Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Clienţi/Cumpărători de pe Site şi se implica activ în dezvoltarea de noi Servicii şi în detalierea cât mai completă a caracteristicilor Bunurilor.

 

4.Cesionarea şi subcontractarea

 

4.1Vânzătorul poate cesiona şi/sau subcontracta o terţă parte pentru Servicii ce ţin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil faţă de Cumpărător pentru toate obligaţiile contractuale.

5.Dreptul la proprietate intelectuală şi industrială

5.1. Conţinutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text şi/sau conţinut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a S.C. VELTA INT S.R.L., acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obţinute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licenţe de utilizare şi/sau publicare).
5.2. Clientului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terţe părţi, modificarea şi/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conţinut în orice alt context decât cel original intenţionat de S.C. VELTA INT S.R.L., includerea oricărui Conţinut în afară Site-ului, îndepărtarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al S.C. VELTA INT S.R.L. asupra Conţinutului precum şi participarea la transferul, vânzarea, distribuţia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afişarea Conţinutului, decât cu acordul scris expres al VELTA.RO.
5.3. Orice Conţinut la care Clientul/Cumpărătorul are şi/sau obţine acces prin orice mijloc, se află sub incidenţa Documentului, în cazul în care Conţinutul nu este însoţit de un acord de utilizare specific şi valid încheiat între S.C. VELTA INT S.R.L. şi acesta, şi fără nicio garanţie implicit sau expres formulată din partea S.C. VELTA INT S.R.L. cu referire la acel Conţinut.
5.4. Clientul/Cumpărătorul poate copia, transfera şi/sau utiliza Conţinut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile Documentului.
5.5. În cazul în care S.C. VELTA INT S.R.L. conferă Clientului/Cumpărătorului dreptul de a utiliza sub forma descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conţinut, la care Clientul/Cumpărătorul are sau obţine acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conţinuturi definite în acord, numai pe perioada existenţei acestuia sau acestor conţinuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condiţiilor definite, în cazul în care acestea există şi nu reprezintă un angajament contractual din partea S.C. VELTA INT S.R.L. pentru respectivul Client/Cumpărător sau oricare alt terţ care are/obţine acces la acest conţinut transferat, prin orice mijloc şi care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conţinut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.
5.6. Niciun Conţinut transmis către Client sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare şi/sau vizualizare nu constituie o obligaţie contractuală din partea S.C. VELTA INT S.R.L. şi/sau al angajatului/prepusului S.C. VELTA INT S.R.L. care a mijlocit transferul de Conţinut, în cazul în care aceasta există, faţă de respectivul conţinut.
5.7. Este interzisă orice utilizare a Conţinutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoţeşte, în cazul în care acesta există.

CONŢINUT

5.8 VELTA INT SRL încearcă să asigure exactitatea informaţiilor de pe acest site.

5.9 VELTA INT SRL nu pretinde că oferă informaţii complete.

5.10. Imaginile produselor sunt cu caracter informativ, acestea putând diferi faţă de produsele livrate. Clientul nu are dreptul de a solicita răspunderea Comerciantului pentru orice lipsă de coincidenţă.

5.11 VELTA INT SRL nu este responsabilă pentru greşelile tehnice, neacuratetea în descrierea sau imaginea produselor, preţul acestora sau orice intervenţie din exterior. Dacă Clientul găseşte o greşeală, trebuie să anunţe Comerciantul.

5.12 Descrierile şi preţurile produselor pot fi modificate oricând şi pot conţine greşeli.

5.13http: //VELTA.ROu conţine link-uri către alte site-uri cu propria lor politică de confidenţialitate. VELTA INT SRL nu este răspunzătoare pentru politica acestor site-uri.

5.14 VELTA INT SRL nu este responsabilă pentru daunele Clientului, cauzate de utilizarea acestui site. Toate costurile asociate acestor tipuri de daune sunt suportate de Client.

6.Comanda

 

6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor şi/sau Serviciilor dorite în coşul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plată prin una dintre modalităţile indicate expres. Odată adăugat în coşul de cumpărături, un Bun şi/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziţie în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Serviciu în coşul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului/Serviciului.
6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete şi adevărate la data plasării Comenzii.
6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzător, în orice situaţie în care este necesară contactarea Cumpărătorului.
6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligaţie ulterioară a vreunei părţi faţă de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:
6.4.1. Neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacţiei, în cazul platii online;
6.4.2. Invalidarea tranzacţiei de către procesatorul de carduri agreat de S.C. VELTA INT S.R.L., în cazul platii online;
6.4.3. Datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete şi/sau incorecte;
6.5. Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 de zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv şi fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expira în termen de 14 zile de la:
– Ziua în care Cumpărătorul intra în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comanda produse multiple care vor fi livrate separat
– Ziua în care Cumpărătorul intra în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,
6.6. În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea completa online formularul de returnare se regăseşte la adresa https://www.velta.ro/
6.7. În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze şi eventualele cadouri care au însoţit produsul respectiv. În cazul în care Comandă este achitata, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnată după cum urmează:
6.7.1. Pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire în contul din care a fost efectuată plată sau prin emitere de voucher electronic, la alegerea Cumpărătorului;
6.7.2. Pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/Card bancar-> prin virament bancar sau prin emitere de voucher electronic, la alegerea Cumpărătorului;
6.7.3. Pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.
6.8. Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuşi Bunurile (se va lua data cea mai recentă).
6.9. În cazul în care un Bun şi/său Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt şi va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului şi/sau Serviciului, în termen de maxim 7 (şapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoştinţă acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul şi-a exprimat în mod expres intenţia de reziliere a Contractului.

6.9.1 Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe Site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul Site-ului nu reprezintă o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul Site-ului nostru, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest Site. Comanda dvs. este urmată de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.

6.9.2 Comanda poate fi plasată numai prin intermediul Site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veţi parcurge un proces simplu, la sfârşitul căruia veţi confirma comanda apăsând butonul "finalizează comanda". Butonul va indica în mod clar că plasarea comenzii implică obligaţia dvs. de plată. Înainte de confirmarea comenzii, sunteţi întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit şi veţi avea întotdeauna posibilitatea de a verifica şi eventual de a corecta comanda.

6.9.3 După plasarea unei comenzi, veți primi un e-mail prin care confirmăm primirea şi înregistrarea comenzii dvs. ("Primire Comanda/Confirmare"). Acest lucru nu înseamnă că aceasta comanda a fost acceptată. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. constituie o ofertă de cumpărare efectuată de dvs. a unui produs listat pe Site-ul nostru. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi. Contractul dintre dvs. și noi va fi format numai după acceptarea de către noi a comenzii dvs. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care am acceptat comanda plasată de către dvs, urmând a vă transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail prin care vă informăm că produsul a fost expediat ("Confirmarea Expedierii"). În cazul în care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnică ori neconformităţi constatate în momentul procesului de expediere, va vom informa cu privire la această situaţie şi vom rambursa sumele plătite de către Dvs. pentru aceste produse, dacă este cazul, în conformitate cu dispoziţiile de rambursare din secţiunea referitoare la drepturile dvs. statutare de retragere prevăzute în aceste Condiţii de Furnizare, în decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-aţi comunicat decizia Dvs. de terminare a contractului.

7.BUNURI/SERVICII pentru care nu se asigura dreptul de retragere

 

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
7.1.2. Contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;
7.1.3. Furnizarea de Bunuri şi/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
7.1.4. Furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
7.1.5. Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
7.1.6. Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumpărător;
7.1.7. Furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

7.1.8. Furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
7.1.9. Furnizarea de ziare, ghiduri periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
7.1.10. Furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

8.Confidenţialitate

8.1. S.C. VELTA INT S.R.L. va păstra confidenţialitatea informaţiilor de orice natură pe care le furnizaţi. Dezvăluirea informaţiilor furnizate se va putea face doar în condiţiile menţionate în prezentul Document.
8.2. Nicio declaraţie publică, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terţe părţi nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimţământul prealabil scris al Vânzătorului.
8.3. Prin transmiterea de informaţii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiţi Vânzătorului acces nerestricţionat şi irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afişa, modifica, transmite şi distribui aceste materiale sau informaţii. Sunteţi, de asemenea, de acord că Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informaţii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-aţi trimis prin intermediul Site-ului. S.C. VELTA INT S.R.L. nu va constitui subiect de obligaţii referitoare la confidenţialitatea informaţiilor trimise, dacă legislaţia în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

9.Comunicări Comerciale

9.1. Cumpărătorul/Utilizatorul îşi poate modifica în orice moment opţiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conţinând informaţii generale şi tematice inclusiv informaţii cu privire la oferte sau promoţii, în orice moment, după cum urmează:
9.2.1. Prin modificarea setărilor din Cont la secţiunea “Abonările mele”.
9.2.2. Prin accesarea link-ului de dezabonare afişat în Comunicările Comerciale primite de la Vânzător sau.

9.2.3. Prin contactarea Vânzătorului prin email sau telefonic.

9.2.4. Renunţarea la primirea Comunicărilor Comerciale nu implică renunţarea la acceptul dat pentru prezentul Document

9.3. Prin adăugarea de Bunuri în secţiunea din Cont:

“Coşul meu”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

•  la modificarea preţului Bunurilor sau Serviciilor adăugate în secţiunea “Coşul meu”,

•  la recomandări de Bunuri similare cu cele adăugate în secţiunea “Coşul meu”

•  la existenţa Bunurilor în secţiunea “Coşul meu” şi

•  disponibilitate stoc Bunuri

“Favorite/Lista de dorinţe”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

•  la modificarea preţului Bunurilor sau Serviciilor adăugate în secţiunea “Favorite/Lista de dorinţe”,

•  la recomandări de Bunuri sau Servicii similar cu cele adăugate în secţiunea “Favorite”

•  disponibilitate stoc Bunuri

9.4. În urma achiziţionării unui Bun, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire la:

•  sugestii de Bunuri sau Servicii recomandat a fi utilizate împreună cu Bunul său Serviciul achiziţionat

Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, în orice moment, de la Comunicările Comerciale menţionate la punctul 9.3. de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afişat în mesajele comerciale primite de la Vânzător sau prin contactarea Vânzătorului în acest sens.

De asemenea, pentru îmbunătăţirea ofertei de Bunuri şi Servicii şi a experienţei de cumpărare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetări de piaţă şi sondaje de opinie. Informaţiile obţinute în urma acestor cercetării de piaţă şi al sondajelor de opinie nu vor fi utilizate de noi în scopuri publicitare ci doar în cele menţionate mai sus. Răspunsurile dvs. la cercetările de piaţă şi sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs., transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteţi obiecta la utilizarea datelor în scopuri de cercetare de piaţă şi sondaje de opinie în orice moment, prin accesarea linkului de dezabonare afişat în mesaj sau prin contactarea Vânzătorului.

10.Facturare - Plată

10.1. Preţurile Bunurilor şi Serviciilor afişate în cadrul site-ului www.velta.ro sunt afisate cu TVA inclus, Societatea VELTA INT SRL fiind plătitoare de TVA, conform legislaţiei în vigoare.
10.2. Preţul, modalitatea de plată şi termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile şi Serviciile livrate, obligaţia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislaţia în vigoare. Preţurile nu includ costurile de livrare.
10.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conţine Bunuri şi/sau Servicii vândute de S.C. VELTA INT S.R.L., precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin poştă electronică, la adresa de e-mail menţionată de Cumpărător în Contul său.
10.4. Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligaţiile de a-şi actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său şi de a accesa informaţiile şi documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.
10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul său, va deţine o evidenţă a facturilor emise de S.C. VELTA INT S.R.L., putându-le salva şi arhiva la rândul său în orice moment şi în orice modalitate pe care o doreşte.
10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul îşi exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin adăugarea acestora de către S.C. VELTA INT S.R.L. în Contul său prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail menţionată în Contul său.
10.7. În cazul în care aceste informaţii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore în Cont, te rugăm să ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@velta.ro
10.8. Plată prin PaybyClick este o modalitate rapidă de plată on-line cu cardul, care constă în efectuarea platii printr-un singur click prin utilizarea Tokenului aferent cardului, fără a mai fi nevoie de introducerea detaliilor aferente cardului de plată la fiecare Tranzacţie.

10.9. Preţul Recomandat de Vânzare (RRP): Preţurile recomandate afişate pe Platforma sunt cele recomandate de producătorul mărcii respective sau de furnizorii VELTA.RO.

VELTA.RO prezintă aceste preţuri pe Platformă, lângă preţul la care VELTA.RO oferă respectivul produs Clienţilor.

10.10. Opţiunea pentru plata Plată cu 1 click poate fi activată de către Utilizator sau Cumpărător:

•  în orice moment din Cont:

Clientul/Cumpărătorul accesează Contul sau->secţiunea “Cardurile mele” ->alege opţiunea “Adauga card” -> e direcţionat în pagina de plată a procesatorului de plăţi unde introduce datele cardului pentru a efectua o tranzacţie de 1 leu necesară validării cardului. După validarea cardului de către banca emitentă, se activează automat opţiunea “Plată cu 1 click” şi se emite tokenul aferent cardului bancar înregistrat. Din acest moment Utilizatorul/Cumpărătorul poate beneficia de opţiunea “Plată cu 1 click” utilizând tokenul aferent cardului salvat pentru plata Comenzilor.
Pentru evitarea oricărui dubiu, suma de 1 leu nu va fi debitata din contul Utilizatorului/Cumpărătorului fiind doar blocată temporar de către banca emitentă a cardului în vederea validării datelor de card introduse.

•  în momentul plasării unei Comenzi

Clientul/Cumpărătorul plasează Comandă şi alege modalitatea de plată Card de credit sau de debit, activează opţiunea “Plată cu 1 click”, e redirecţionat către pagina procesatorului de plăţi, introduce datele de card şi plăteşte, respectiv finalizează Comanda. După confirmarea plăţii, cardul salvat este disponibil pentru plati viitoare utilizându-se tokenul aferent cardului salvat.

•  după plasarea unei Comenzi în Site

Clientul/Cumpărătorul plasează Comandă şi alege modalitatea de plată Card de credit sau de debit, dar nu activează Plată cu 1 click la plasarea Comenzii. După confirmarea plăţii, Clientul/Cumpărătorul va avea posibilitatea să salveze cardul utilizat la achitarea Comenzii prin activarea opţiunii “Plată cu 1 click”. Cardul astfel salvat este disponibil pentru plati viitoare utilizându-se tokenul aferent cardului salvat.

Astfel, la activarea opţiunii “Plată cu 1 click”, în Site, datelor cardului de plată introduse de către Utilizator/Cumpărător li se vor atribui un Token, care poate fi utilizat ulterior pentru efectuarea Tranzacţiilor. După activarea opţiunii de plată” Plată cu 1 click”, Cumpărătorul va putea efectua plata următoarelor Comenzi (“Plată cu 1 click”), fără a mai fi necesară reintroducerea datelor cardului de plată deja salvat. Introducând datele de card Utilizatorul/Cumpărătorul, confirma că a fost anterior informat şi a acceptat termenii şi condiţiile de utilizare a serviciului “Plată cu 1 click”.

10.10 Datele cardului de plată ale Clientului/Utilizatorului/Cumpărătorului nu vor fi accesibile S.C. VELTA INT S.R.L. şi nici nu vor fi stocate de către de S.C. VELTA INT S.R.L. sau de către procesatorul de plăţi integrat în Site, ci doar de către instituţia de autorizare a Tranzacţiei sau o altă entitateautorizata să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
Entitatea autorizată să presteze servicii de stocare a datelor de card este... societate constituită şi care funcţionează conform legislaţiei din..., înregistrată în..., sub numărul de înregistrare 0000274399, având sediul social situat în...

10.11. În anumite cazuri, pentru menţinerea securităţii Tranzacţiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se va solicita să autorizeze plată prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale în cazul terminalelor mobile care au această facilitate.
10.12. Pentru motive de securitate a Tranzacţiilor Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul este sfătuit să nu rămână logat pe Site şi să nu seteze opţiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă şi se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conţină cel puţin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre şi caractere speciale).
10.13. Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul poate introduce datele mai multor carduri de plată pe care le deţine, pentru care se poate activa opţiunea de plată PaybyClick, fiind asociat câte un Token pentru fiecare card de plată. De asemenea, Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul poate oricând şterge orice Token dezactivând astfel serviciul PaybyClick.

10.14 În procesul de plată a comenzii, Clientul va efectua plată prin transfer bancar doar în contul societăţii S.C. VELTA INT S.R.L. prin utilizarea următorului cont IBAN

VELTA INT SRL

IBAN RO97 BTRL RONC RT03 8975 0701

BANCĂ: TRANSILVANIA, sucursala Tudor Vladimirescu Iaşi

 

11.Livrarea bunurilor

11.1. Vânzătorul se obliga să livreze Bunurile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător sau în Oficiile Postei Romane, conform opţiunii Clientului.
11.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor şi va asigura transmiterea documentelor însoţitoare.
11.3. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor şi Serviciilor numai pe teritoriul României.

11.4 Vânzătorul va efectua livrări personale numai prin delegarea unei persoane, doar după ce clientul a efectuaţi plata bunurilor aferente.

11.5 Comerciantul nu este responsabil de întârzierea produselor din vina curierului.

11.6 Comerciantul nu este responsabil în cazul în care Clientul transmite informaţii eronate pentru livrare.

11.7 Termenul de livrarea pentru produsele comandate şi plătite, începe de la 2 până la 30 zile lucrătoare, după verificarea disponibilităţii produselor de către Comerciant, contactarea clientului şi aprobarea comenzii de către acesta. Termenul de livrarea poate fi extins din cauza sărbătorilor legale şi a weekendurilor.

În caz de întârziere la livrare, Clientul va fi notificat prin e-mail de către Comerciant..

Dacă produsele nu sunt disponibile “out of stock”, Comerciantul îl va informa pe Clientul de o posibilă dată de livare sau îi poate oferi la schimb alt produs similar.

11.6. http://velta.ro poate cere confirmări adiţionale a comenzii prin e-mail sau telefon. Dacă confirmarea nu este făcută, comandă va fi anulată.

11.7. VÂNZĂTORUL nu este responsabil pentru instalarea şi montarea produselor.

11.8. Dacă la recepţia produsului primit, acesta nu este conform cu specificaţiile de pe site, este nefuncţional sau prezintă defecte sau aţi primit un alt produs decât cel comandat, puteţi reclama acest lucru în termen de 48ore şi solicită înlocuirea produsului cu un produs nou la ţel. 0737-360000 sau e-mail la office@velta.ro .

11.9. Dacă Clientul nu are nici o reclamaţie la primirea produselor, în termen de 14 zile, toate reclamaţiile ulterioare pentru produse lipsa, defecte vizibile, deteriorări mecanice nu vor fi acceptate.

 

12. Condiţii de Garanţie

12.1 Conform prevederilor legale, consumatorii (respectiv persoanele fizice sau persoane juridice) vor avea dreptul de garanţie din ziua în care au intrat în posesia produselor.
   Aceştia vor putea să solicite societăţii S.C VELTA INT SRL - în calitate de vânzător, în conformitate cu fisă tehnică a produsului, următoarele:

- Repararea sau înlocuirea produsului defect.
- Înlocuirea cu un alt tip de produs, în cazul în care produsul achiziţionat numai face parte din portofoliul societăţii
- Să ceară reducerea corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în cazul în care beneficiază de repararea, înlocuirea produsului său măsurile reparatorii care nu au fost realizate într-o perioadă rezonabilă de timp. Rezoluţiunea nu este disponibilă dacă lipsa conformităţii este minoră. Aceste drepturi nu aduc atingere prevederilor corului civil cu privire la răspunderea pentru vicii ascunse

12.1.1 Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi realizată în cadrul unei perioade de 14 zile lucrătoare, de la data la care cumpărătorul a comunicat în scris vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.
12.1.2 Conform prevederilor art.2 pct. a) din Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, drepturile menţionate anterior se aplica NUMAI CONSUMATORILOR PERSOANE FIZICE SAU GRUPURI DE PERSOANE FIZICE, care cumpără, dobândesc, utilizează sau consuma produse în fără activităţii lor profesionale sau comerciale.

   12.1.3 Garanţie Persoane Fizice - Perioada de garanţie standard şi obligatorie este de 24 Luni, excepţie făcând produsele cu o perioadă mai mare de garanţie 36 luni respectiv 60luni. Garanţia unui produs poate fi vizualizata pe fişa tehnica disponibilă pe site-ul velta.ro Garanţia intra în vigoare de la data livrării pentru defectele de fabricaţie şi material.

   12.1.4 Garanţie persoane juridice - Perioada de garanţie pentru persoanele juridice este de 12luni de la data livrării produselor pentru defectele de fabricaţie şi de material. Excepţie fac produsele cu o perioadă mai mare de garanţie 36-60 luni, la care perioada de garanţie va fi de 18, respectiv 25luni.

Nota! Garanţia este valabilă numai însoţită de factură sau bonul fiscal emise de S.C. VELTA INT S.R.L. Garanţia nu se aplică în cazul revânzării produselor!

12.2. Durata Garanţiei


12.2.1. Garanţia generală este de 2 ani pentru produsele a căror durata medie de utilizare nu este mai mică de 2 ani. Garanţia face referire la uzura produsului de-a lungul timpului, în condiţii normale
12.2.2 Garanţiile comerciale pentru produsele de folosinţă îndelungată sunt prezentate individual. Această informaţie este disponibilă în fişa produselor de pe site-ul velta.ro
Garanţiile comerciale sunt cele valabile la momentul achiziţiei produsului.
12.2.3 Acolo unde nu se specifică altfel, durata medie de utilizare a produselor achiziţionate de la S.C.VELTA INT SRL, coincide cu durata garanţiei convenţionale oferită pentru respectivele produse în situaţia respectării condiţiilor de transport, manipulare, depozitare şi exploatare.
12.2.4 Garantia generala pentru persoanele juridice este 12Luni, exceptie facand produsele la care comerciantul VELTA INT SRL specifica si notifica in scris beneficiarului, o alta perioada (mai mare de 12luni)
12.3. Reparaţii în garanţie:

12.3.1 Prin prezentul document se garanteza caracteristicile produsului, în situaţia în care clientul respecta prescripţiile de montare, utilizare, transportare, depozitare şi conservare.
12.3.2 Produsele nu sunt garantate împotriva utilizării defectuoase sau neconforme.În cazul depozitarii sau utilizării necorespunzătoare, a lovirii, deteriorării prin alte mijloace sau a intervenţiilor neautorizate produsul îşi pierde garanţia
12.3.3 În cadrul termenului de garanţie se asigura remedierea gratuită a defectelor apărute şi reclamate de cumpărător sau înlocuirea produsului cu altul similar.
12.3.4 Returnarea contravalorii se face numai în cazul în care produsul nu poate fi reparat sau înlocuit.
12.3.5 Produsele de folosinţă îndelungată ce înlocuiesc produse defecte, vor beneficia de un nou termen de garanţie, produsele de folosită îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, când nu pot fi reparate sau durata cumulată de nefuncţionare depăşeşte 10% din durata termenului legal de garanţie, la cererea cumpărătorului vor fi înlocuite sau se vă restituia contravaloarea acestora.

12.4. Pierderea garanţiei

Garanţia produsului devine nulă sau inaplicabila în următoarele condiţii:
12.4.1 Neprezentarea facturii/chitanţei/bonului fiscal
12.4.2 Încredinţarea produsului spre a fi remediat de alte firme/persoane nerecunoscute de vânzător.
12.4.3 Nerespectarea de către cumpărător a condiţiilor de transport/manipulare/depozitare/instalare
12.4.4 Desigilarea, montarea produsului de către persoane necalificate/neautorizate, acolo unde este cazul.
12.4.5. Constatarea de către reprezentantul vânzătorului, service-ul furnizorului a faptului că defectul reclamat este din vina cumpărătorului (urme de lovituri, spărturi sau alte urme cauzate de utilizarea/întreţinerea defectuoasă)
12.4.6 Folosirea produsului în regim industrial, în locuri publice sau în alte scopuri profesionale fără acordul S.C.VELTA INT S.R.L.
12.4.7 Garanţia nu se acorda produselor depozitate sau asamblate incorect, folosite inadecvat sau în alte scopuri, alterate sau curăţate prin metode improprii sau cu substanţe neadecvate
12.4.8 Intervenţia, repararea sau modificarea produsului (debitare, găurire, vopsire, lipirea altor repere)
12.4.9 Garanţia nu acoperă uzura normală a produsului, tăieturi, incendiere, deteriorare, furtul, decolorarea produsului său a unor părţi componente în ura expunerii la soare sau la o altă sursă puternică de căldura sau în urma contactului cu apă, în condiţii de umiditate
12.4.10 Garanţia nu se aplică în cazul revânzării produselor sau utilizării în scop profesional.
12.4.11 În cazul în care un produs a fost reparat/înlocuit de maxim 3 ori

Atenţie:
   Corpurile de iluminat dotate cu acumulatori, baterii, becuri, produsele vândute la metru, produsele realizate pe comandă specială Nu se returnează şi nu se înlocuiesc decât din motive de calitate.

Important de reţinut!

   În care constaţi deteriorări (lovituri/defecte) la produsele livrate la domiciliu, vă rugăm să ne contactaţi la 0737-360000 sau prin email office@velta.ro în maxim 24ore. Un reprezentant al S.C.VELTA INT S.R.L vă va sprijini în rezolvarea problemei.

13.Transferul proprietăţii bunurilor

13.1 Verificarea vizuală a produsului va trebui realizată imediat cum aţi ridicat coletul de la curier. Dacă descoperiţi că produsul este deteriorat, are defecte de fabricaţie, vă rugăm să ne contactaţi imediat. Este important să faceţi acest lucru înainte de a începe montarea produsului. In cazul in care nu ati semnalat problemele delegatului firmei de curierat, nu ne asumam nicio raspundere privind eventualele defecte rezultate in urma manipularii. De altfel, societatea VELTA INT se exonereaza de plata unui prejudiciu cauzat de livrarea defectuasa.

13.2Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea platii din partea Cumpărătorului în locaţia indicată în Comandă (înţelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

14.Răspundere

14.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul său oricare terţă parte o poate suferi că rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligaţiile sale conform Comenzii şi pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor şi Serviciilor după livrare şi în special pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea şi utilizarea Contului, Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul îşi asumă răspunderea pentru menţinerea confidenţialităţii datelor de Cont (uşer şi parola) şi pentru gestionarea accesării Contului, şi, în măsură permisă de legislaţia în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului sau.
14.3. Prin crearea Contului şi/sau utilizarea Conţinutului şi/sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumpărătorul accepta în mod expres şi fără echivoc Termenii şi condiţiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existenta la data creării Contului şi/sau utilizării conţinutului şi/sau la data plasării Comenzii.
14.4. Ulterior creării Contului utilizarea Conţinutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor şi Condiţiilor Site-ului şi/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor şi Condiţiilor Site-ului.
14.5. Termenii şi Condiţiile Site-ului pot fi modificaţi oricând de către S.C. VELTA INT S.R.L., aceştia fiind opozabili Clienţilor/Utilizatorilor/Cumpărătorilor de la data afişării în Site. Acceptarea Termenilor şi Condiţiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site şi/sau prin trimiterea Comenzii şi/sau prin efectuarea unei plăţi online.

15.POLITICA DE RECLAMAŢIE

15.1Clientul magazinului on-line este îndreptăţit să facă reclamaţii conform Politicii de reclamaţii, publicate pe site (vezi rubrica Reclamaţii).

-Prelucrarea datelor cu caracter personal

-Te rog să parcurgi, care face parte din prezentul Document.

-Folosirea Cookie-Urilor

Te rog să parcurgi Cooks care face parte din prezentul Document.

16.COMENTARII ŞI RECENZII

16.1 Fiecare Client are dreptul de a poşta comentarii şi recenzii în limba romană. După analizarea conţinutului, acesta va fi publicat pe https://velta.ro

Comentariile şi recenziile trebuie să fie adevărate şi precise, şi să exprime părerea personală bazată pe experienţa avută pe site sau cu produsele achiziţionate.

16.2. Comentariile şi recenziile ce nu au legătură cu produsele, nu vor fi publicate pe site.

16.3. Comentariile şi recenziile ce conţin informaţii false, incorecte sau obscene nu vor fi publicate pe site.

16.4. Comentariile şi recenziile care încalcă drepturile de autor ale unei terţe părţi, precum şi orice formă de publicitate nu vor fi publicate pe site.

16.5. Comentariile şi recenziile care fac referiri la alte site-uri, adrese URL, e-mail sau numere de telefon nu vor fi publicate pe site.

16.6. Comentariile şi recenziile care conţin informaţii despre preţuri nu vor fi publicate pe site.

16.7. Prin postarea unui comentariu sau recenzii, Clientul îşi asumă răspunderea pentru acestea.

16.8. Comerciantul îşi rezerva dreptul de a şterge orice comentariu publicat de Client pe site.

16.9. Pentru întrebări şi reclamaţii, vă rugăm să trimiteţi mail la următoarea adresă: office@velta.ro

16.10 REŢELE SOCIALE - VELTA INT SRL nu este responsabil de protecţia datelor dvs. personale care apar în orice reţea socială, cum ar fi Facebook, Google+, YouTube, Twitter şi altele. Citiţi cu atenţie termenii şi condiţiile acestor site-uri.

17.Forţă majoră

17.1. Nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen şi/sau în mod corespunzător, total sau parţial este datorată unui eveniment de forţă majoră. Forţă majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.
17.2. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a Contractului fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

18.Legea aplicabilă – Jurisdicţia

18.1 Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute între S.C. VELTA INT S.R.L.şi Clienţi/Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti romane competente din Municipiul Bucureşti.

19.1 Informaţii privind DEEE

19.1. Deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pot conţine substanţe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului şi sănătăţii umane în cazul în care nu sunt colectate separat.
Având în vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protecţia mediului şi O.U.G. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, clienţii vor avea în vedere următoarele:
19.1.1. Cumpărătorii au obligaţia de a nu elimina deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) ca deşeuri municipale nesortate şi de a colecta separat aceste DEEE;
19.1.2. Clienţii pot preda DEEE în mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achiziţiei unui produs nou din aceeaşi categorie;
19.1.3 S.C. VELTA INT S.R.L. asigură colectarea, în timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fără obligaţia acestora de a cumpăra EEE de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte

19.2. Simbolul care indică faptul ca echipamentele electrice şi electronice fac obiectul unei colectări separate reprezintă o pubelă cu roţi barata cu o cruce, ca în imaginea alăturată.
Vezi aici Simbol DEEE
19.3. Aceasta pictogramă indică faptul că DEEE nu trebuie amestecate cu deşeuri menajere şi că acestea fac obiectul unei colectări separate.