Iluminat Exterior

Iluminat Exterior

     Iluminat exterior: plafoniere LED IP54, spoturi LED aplicate, aplice LED perete exterior, banda LED de exterior, stalpi LED de gradina, lampi LED stradale si iluminat arhitectural

     Ai o locuinta, o gradina, un spatiu comercial sau o cladire de birouri pe care vrei sa o scoti in evidenta sau sa ii sporesti nivelul de securitate? Iluminatul exterior da viata fatadelor si spatiilor exterioare. Fie ca se utilizeaza un proiector led pentru siguranta, un proiector arhitectural pentru peisaj sau efect dramatic, luminile exterioare pot transforma o cladire intr-un mod unic.

     Chiar daca iluminatul exterior poate intra sub incidenta unui arhitect peisagistic, este important sa intelegem modul in care luminile exterioare se pot integra cu o cladire si imprejurimile acesteia. Intelegand jocul dintre lumina si intuneric, putem folosi contrastul si umbrele pentru a crea spatii inspirate si interesante.

     Corpuri de iluminat exterior: iluminat arhitectural, iluminat peisagistic si iluminat de siguranta

     Inainte de toate, ar trebui sa stabilesti scopul iluminatului exterior dorit.

     Spoturi de exterior aplicate pe tavan

     Daca doresti un iluminat exterior care va evidentia anumite suprafete poti folosi niste spoturi LED de exterior sau lampi LED exterior.

     Corpuri de iluminat arhitectural.

     Daca vrei o iluminare arhitecturala pentru fatadele cladirilor, un grup de proiectoare LED de exterior va crea efectul visat. De asemenea, acelasi lucru poate fi spus si despre iluminarea unei terase sau a unei gradini; insa, in aceste cazuri, mai bine se utilizeaza niste aplice de exterior, plafoniere de exterior pentru terase, lampi solare de gradina sau lampi de exterior pentru gradina ta.

     Lampi LED Stradale

     Exista situatii cand avem de iluminat intreaga gradina sau o parcare pentru masini, in acest caz puteti utiliza o lampa stradala cu LED. Un alt exemplu, poate fi dat de o alee pietonala care strabate un parc poate fi strajuita pe ambele parti de niste felinare de exterior.

     Spoturi Incastrate de exterior

     Poate esti o fire pragmatica si tot ce vrei este sa ai o iluminare eficienta, drept pentru care vei selecta niste spoturi incastrate in pardoseala sau spoturi incastrate in perete pentru calea de acces catre casa sau garajul tau.

     Stalpi LED de gradina

     Alte astfel de corpuri iluminat exterior pot fi considerate si stalpii de gradina. Acestia, daca sunt amplasati la o anumita distanta unul de celalalt, in functie de puterea luminii degajate, pot asigura deopotriva un efect incantator si un element de siguranta.

     Ai o piscina frumoasa in apropierea unei terase si le vrei pe amandoua iluminate corespunzator? Nimic mai simplu: Velta.ro iti pune la dispozitie corpuri de iluminat subacvatic pentru piscina si o selectie generoasa de aplice exterior moderne pentru terasa.

     Tipuri de iluminat exterior

     Inainte de trecerea in revista a acestor tipuri, este important sa mentionam ca toate corpurile de iluminat exterior trebuie sa intruneasca niste standarde de siguranta si functionare. Drept pentru care acestea sunt reziste la umezeala si la capriciile meteorologice, avand un grad de protectie ridicat, precum IP54 (aplice de exterior si plafoniere de exterior, acestea fiind de obicei montate pe terase si evitand contactul direct cu apa), IP65 si IP66 (proiectoare LEDstalpi de gradinalampi stradale LEDiluminat incastrat in perete), IP67 si IP68 (iluminat subacvatic si incastrat in pardoseala). De altfel, unele dintre aceste corpuri trebuie sa aiba o constructie capabila sa suporte si anumite greutati, aici fiind vorba de corpuri de iluminat exterior incastrate in pardoseala.

     Stalpi de gradina

     Acesta este cel mai comun tip de iluminat peisagistic. Acestia au o lumina incorporata si sunt acoperite cu un difuzor. Ei pot fi folositi pentru a incadra un spatiu sau o caracteristica intr-o curte si pot fi amplasati in jurul unui iaz sau de-a lungul unei cai de acces.

     Plafoniere de exterior

     Plafonierele led de exterior sunt de obicei selectate pentru locatii uscate in care nu sunt niciodata expuse direct la ploaie si sunt in mod normal specificate drept corpuri de iluminat mai luminoase. Puteti gasi plafoniere led moderne intr-o gama larga de stiluri care ofera diferite niveluri de luminozitate.

     Aplice de perete

     Acestea pot fi montate pe aproape orice suprafata verticala. O aplica de exterior este unul dintre cele mai intalnite si comandate corpuri de iluminat exterior si este de obicei utilizata in scopuri decorative, oferind iluminare ambientala sau de accent mai degraba decat iluminare focalizata si stralucitoare. Acestea sunt alegerea ideala pentru terase sau verande.

     Lampi stradale LED

     Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt corpuri de iluminat care se monteaza deasupra stalpilor. Atunci cand este nevoie de o lumina stradala puternica si economica energetic, aceste lampi sunt instalate in general pe domeniul public pentru a mentine un nivel de securitate ridicat pentru cetateni.

     Proiectoare de exterior

     Proiectoarele LED isi gasesc utilizarea in evidentierea unor trasaturi arhitecturale ale cladirilor de o importanta deosebita sau in sporirea securitatii unei proprietati private. O utilizare mai putin cunoscuta este de a le instala in anumite unghiuri si focusand lumina lor puternica pe obiecte artistice pentru a crea efecte vizuale speciale.

     Iluminatul exterior incastrat in pardoseala

     Aceste spoturi incastrate de exterior au rolul de ghidaj catre o zona de interes, cum ar fi o casa sau un garaj, deci sunt montate cu precadere pe caile de acces. Se incastreaza cu usurinta datorita constructiei robuste si astfel sunt rezistente si la greutatea unui autoturism. Puterea generata de ele nu este prea mare pentru a nu produce un disconfort vizual.

     Iluminatul exterior incastrat in perete

     O cladire cu acest tip de iluminare iese in evidenta ca fiind una in care iluminatul ambiental se imbina cu cel de securitate. In anumite cazuri, se aseamana cu luminile incastrate in pardoseala pentru ca pot deservi si o cale de acces. In acelasi timp, spoturile incastrate in peretele exterior pot fi folosite pentru accentuarea luminii zidurilor de piatra sau iluminarea spatiilor de divertisment.

     Iluminatul subacvatic

     Un corp de iluminat subacvatic este rezistent la apa prin natura sa, avand o constructie menita sa reziste la scufundarea in apa pe perioade nedeterminate. Acestea pot fi montate in jurul sau in interiorul unei piscine sau jacuzzi. Un astfel de corp de iluminat pentru piscina combina toate cele 3 caracteristici ale iluminatului de exterior, anume aspectul ambiental, functionalitatea si stilul arhitectural.

     Oricare ar fi gustul sau nevoia ta, Velta.ro iti pune la dispozitie produse in acest domeniu de iluminat exterior care sigur iti vor trezi interesul si curiozitatea. Ce mai astepti? Intra pe site si bafta la gasirea produsului dorit.