Spoturi Incastrate

     Modul ingenios de iluminare a unei camere utilizand spoturi incastrate

     Iluminarea unei camere cu spoturi LED incastrate, poate fi unul dintre cele mai importante elemente de design care vor contribui decorului interior din locuinta ta. Deseori se intampla sa nu ne gandim la diferitele posibilitati si variatii atunci cand suntem in cautarea unor modele de spoturi incastrate LED. Spre exemplu, intr-o camera precum un living putem combina prezenta unor cateva spoturi impreuna cu o lustra LED moderna.

     Pentru crearea unui efect de lumina placut si simplist intr-o camera precum un living, prezenta unor spoturi incastrate in tavan sau spoturi aplicate pe tavan pot reprezenta solutia ideala.

     Spoturi incastrate in tavan

     Aceste spoturi incastrate sunt instalate direct in interiorul unui tavan, perete sau alta suprafata, prin decuparea placii de rigips. Acestea sunt compuse din trei componente principale: carcasa, rama si bec. Carcasa este cea mai mare parte a dispozitivului, care este ascunsa in perete sau tavan,si contine elementele electrice ale corpului de iluminat. Rama este partea decorativa, vizibila a spotului si poate include deflectoare sau reflectoare in nuante coloristice care vor aduce un plus stilistic intregii camere. Componenta finala este becul, partea dispozitivului care produce lumina, fie ea calda, neutra sau rece. 

     Avantajele spoturilor led incastrate

     Avantajele spoturilor led incastrate sunt variate, dar in cele de mai jos va prezentam cele mai importante aspecte.

     Spoturi LED fiabile si economice

     Instaland spoturi LED incastrate in tavanul camerei tale, vei beneficia in primul rand de un consum energetic mai mic datorita tehnologiei avansate a becului LED si o degajare scazuta a caldurii, fapt care le garanteaza un ciclu mai longeviv de utilizare.

     Spoturi LED orientabile

     Directionarea luminii catre zona dorita poate fi realizata cu ajutorul unor spoturi incastrate care sunt mai eficiente in evidentierea unor aspecte ale camerei in care sunt instalate decat tehnologia traditionala cu becuri incandescente.

     Spoturi LED CRI90 cu 3000k, 4000k, 6500k

     De asemenea, pentru a obtine un efect de lumina placut, LED-urile din interiorul spotului LED trebuie sa fie de o calitate superioara. Indiferent daca discutam despre un spot LED fix sau un spot LED orientabil, este necesar ca acesta sa fie echipat cu un LED fiabil.

     Unul dintre lucrurile prin care se poate determina calitatea unei lumini furnizate de un spot este dat de catre indicele de redare a culorii. Un spot LED cu CRI90 va furniza o lumina ce nu va schimba nuantele culorilor. Culorile unei mobile, ale gresiei, a unui covor sau parchet isi vor pastra nuanta de culoare naturala.

     Pornind de la designul si tipologia incaperii tale, este nevoie sa stabilesti temperatura de culoare. Aceasta ne spune daca lumina este calda, neutra sau rece. Recomandarea noastra pentru majoritatea camerelor: living, dormitor, bucatarie, baie, hol etc., este sa alegeti lumina calda si maxim neutra.

     Iti oferim un mic secret. Cateva spoturi montate intr-un hol impreuna cu o aplica de perete interior va crea un design unic.

     Spoturi LED dimabile

     In functie de fiecare model, un spot LED poate fi dimabil sau nedimabil. Asta inseamna ca, in cazul spotului dimabil, veti putea regla intensitatea luminoasa. Un spot LED dimabil este echipat cu un ansamblu de sisteme electronice care suporta aceasta functie de reglare a intensitatii. Pe site-ul Velta.ro veti gasi disponibile mai multe modele de spoturi LED dimabile din care puteti alege.

     Mini-spoturi LED 1w, 2w, 3w, 4w, 5w

     Mini-spoturile LED sunt solicitate de clientii nostrii pentru a fi montate in zonele in care nu exista posibilitatea montajului incastrat a unor spoturi de mari dimensiuni. De asemenea, mini-spoturile LED se preteaza foarte bine in locurile in care nu se solicita un nivel de iluminare ridicat.

     Aceste spoturi se deosebesc de celelalte prin dimensiunile sale reduse cat si prin puterea maxima consumata: 1w, 2w, 3w, 4w, 5w.

     Spoturi LED pentru baie

     Pentru ca un spot LED sa fie montat in baie este absolut necesar ca acesta sa fie rezistent la umiditate. In fiecare fisa tehnica veti observa cu ce grad de protectie este dotat:

     Spot LED IP44

     Spot LED IP54

     Spot LED IP65

     Spot LED IP66

     Spot LED IP67

     Spot LED IP68

     Acelasi lucru se aplica si pentru alte corpuri de iluminat precum o plafoniera LED sau o banda LED.

     Spoturi incastrate de exterior

     Pentru cei dornici sa ilumineze exteriorul locuintei, exista si spoturi incastrate de exterior perfecte pentru montajul pe o terasa, in gradina, intr-un foisor etc. Acestea garanteaza o imbunatatire a aspectului vizual al casei tale in acelasi timp cu cresterea nivelului de securitate. Nu va faceti griji de temperaturile scazute de afara pentru ca LED-urile functioneaza in conditii optime atata timp cat spoturile alese au gradul de protectie necesar zonei de instalare.

     De exemplu, un spot incastrat de exterior cu un grad de protectie IP54, IP65, IP67 sau chiar IP68 vor rezista capriciilor anotimpurilor si vor lumina zona de interes fara a fi nevoie de o intretinere costisitoare.

 

Filtre