Surse de alimentare LED 24V Dimabile Ip67 Ip65 Ip20

Surse de alimentare si control

Surse de alimentare Banda LED


   O sursa de alimentare led este un ansamblu electronic care converteste curentul de la 220V la 12V,24V, 48V etc. Aceasta sursa led se utilizeaza pentru alimentarea benzilor led flexibile de 24V.
   

Cum aleg o sursa led?


  Alegerea unei surse led poate fi o adevarata provocare daca nu avem cunostintele necesare. In cele de mai jos o sa explicam in linii mari cum realiza o achizitie corecta.

  Pentru a putea cumpara o sursa de alimentare pentru banda led este nevoie sa raspundem la o serie de intrebari. Aceste raspunsuri ne vor ajuta sa avem un punct de plecare in cautarea sursei de alimentare.

  Unde va fi montata sursa de alimentare led?


  Exista multe situatii in care o sursa de alimentare va fi montata intr-o baie sau in exterior. Este lesne de inteles ca in ambele zone specificate umiditatea este ridicata. Daca am montat banda led in baie, iar transformatorul led este in aceasi loc cu banda, va fi necesar sa achizitionam o sursa de alimentare LED cu grad de protectie ridicat. Cele mai populare surse de alimentare led cu grade de protectie sunt: Ip65, Ip67 si i68.

  In cazul in care vreti sa montati o banda led in bucatarie sau in living, atunci puteti opta pe o varianta cu IP20. 

  Banda led flexibia este pe 12V sau pe 24V?


  Daca am stabilit locul in care va fi montat acest transformator LED, acum trebuie sa tinem cont de tensiunea de iesire. In functie de model, un transformator led poate avea intrare de 220V si iesire de 12V sau 24V (acestea fiind cele mai populare) Cum stim de care avem nevoie? Simplu, trebuie sa vedem specificatiile benzii led. Spre exemplu daca am achizitionat o banda LED COB 24V CRI90 de 15W/metru, va fi nevoie de un transformator cu aceeasi tensiune de alimentare de 24V.

Banda LED 12V  = sursa de alimentare led 12V
Banda LED 24V = sursa de alimentare led 24V

 Ce putere trebuie sa aiba un transformator Led?  Pe scurt, puterea unui transformator trebuie sa fie cu cca. 20% mai mare decat consumul benzii led. Daca am ales sa montam o banda led in dormitor, ce are un consum de 9,6W/metru, va fi nevoie sa inmultim metrii de banda led * consumul pe metru + 20% si in acest fel avem stabilita puterea minima.

  Avem nevoie de o sursa de alimentare dimabila?


  Exista situatii cand avem nevoie de o sursa led dimabila. Reglarea intensitatii luminoase creeaza un nivel de confort. In functie de necesitatile noastre putem ajusta intensitatea luminoasa.
 
   Spre exemplu avem de montat banda led in tavanul de rigips cu o anumita putere. Daca ne dormim sa dimam aceasta banda led, avem doua posibilitati: fie utilizam un controler smart pentru banda led, fie achizitionam o sursa de alimentare dimabila.


   In cazul in care ai nevoie de ajutor in alegerea sursei de alimentare dorita, echipa velta.ro este mereu pregatita sa te ajute si sa te sprijine cu un sfat bun.

Filtre